2015. május 17., vasárnap

Ötletelős

A fáma szerint Agatha Christie mosogatás közben töprengett el az ötletein. Nem is csodálom, egy-egy makacsabb edény igencsak gyilkos gondolatokat képes kiváltani az emberből.
(Bár állítólag ez az egész nem is igaz, nem volt szüksége semmiféle makacs lerakódásra ahhoz, hogy remek sztorikat ötöljön ki. De ez már így marad meg a köztudatban, azt hiszem.)

Nekem a gyomok drasztikus eltávolítása a dísznövények közül segít a tervezgetésben. Mint például ma késő délután, amikor a virágzó madárbirsbokrokból próbáltuk családilag kihuzigálni a fűcsomókat, seprencéket és egyéb gazokat. Sajnos a gondolatfolyamot folyton-folyvást megakasztotta egy-egy "fene beléd!" és "mért nem akar ez kijönni?!" típusú bosszankodás. No meg az se segített, hogy gazolás közben nem tudtam jegyzetelni.

Ezért tehát itt és most rögzítem, hogy a "Két életem" munkacímet viselő - és a tavalyi NaNo alatt megkezdett - regény átdolgozása, kiegészítése és csinosabbra fésülése megkezdődött. Csak szépen sorba kell raknom a kis mahjong köveimet, amikből a sztori áll, lehetőleg el nem tévesztve az összeillő párokat. Meg reménykedhetek, hogy a végén kijön belőle egy valamirevaló történet...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése